• Nieuws
  • Aug 02, 2021
  • Jan Peereboom

Mindlabs meets EAL

“Where Minds, Media & Technology meet”

MindLabs is een samenwerkingsverband waarin vier kennisinstellingen, overheden en een groeiend gezelschap van bedrijfspartners, maatschappelijke instellingen en startups participeren.

MindLabs partners versterken samen de ontwikkeling van technologieën die interacteren met menselijk gedrag; oftewel human centered AI. Met de unieke mogelijkheden van deze technologieën willen partners maatschappelijke uitdagingen helpen oplossen.

De nieuwbouw van Mindlabs komt in het hart van de Tilburgse Spoorzone; het gebied ten noorden van het stadscentrum. Pal naast de LocHal, om precies te zijn. Begin 2022 wordt het nieuwe onderkomen in gebruik genomen.

Eigenaren zijn de gemeente Tilburg en Fontys Hogescholen, die de Hogeschool Journalistiek (FHJ) hier gaat huisvesten. Andere MindLabs-partners huren een deel van het pand. Grotere huurders zijn in ieder geval DPG Media, Onderwijsgroep Tilburg, Tilburg University en Zwijsen.

Het nieuwe MindLabs-gebouw wordt een innovatiecentrum waarin we onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven bij elkaar onder één dak brengen. De nabijheid draagt bij aan een levendig ecosysteem waarin de partners samenwerken aan innovatie. Het prachtige gebouw biedt straks allerlei mogelijkheden voor ontmoeting, inspiratie en onderzoek. MindLabs zorgt voor een divers en aansprekend programma, het hele jaar door.

In opdracht van en in samenwerking met Binx Smartlity, welke het installatieperceel voor haar rekening neemt, en in overleg met betrokken partijen word het innovatief en kwalitatief EAL ATS 360 toegangscontrolesysteem van EAL Apeldoorn geïmplementeerd waarbij rekening is gehouden met het feit dat meerdere partijen gebruik gaan maken van de applicatie, met elk hun eigen autorisaties, systemen gekoppeld kunnen worden, liften geautoriseerd naar de juiste verdiepingen worden gestuurd en meerder pastypen gebruikt gaan worden. Daarbij is in deze situatie en door de opdrachtgever bewust gekozen voor een totaal bedraad systeem. Hiermee is beheer eenvoudiger en sneller alsmede ook ecologisch en economisch een verantwoorde keuze, mede door een lage Cost of Ownership en er geen batterijen door de jaren heen gebruikt worden.

Wilt u een kijkje nemen op de bouw?

Bron impressies: civicarchitects.eu + mindlabsinprogress.nl