• Nieuws
  • Aug 08, 2021
  • Jan Peereboom

EAL en Breman goed plan!

Midden in het centrum van Zwolle wordt hard gewerkt aan ANNO. Het stadsmuseum haalt en brengt u alle verhalen over Zwolle van het verleden, heden en de toekomst. Het wordt een unieke plek in Nederland waar museum, archeologie, bouwhistorie, monumenten en archief straks samen onder één dak is te vinden.

Het museum in de maak wordt het (t)huis van, voor en door Zwollenaren en toeristen van de stad. Volgend voorjaar kunnen bezoekers van jong tot oud aan de Melkmarkt 41 terecht om de verhalen van de stad te ontdekken en mee te maken. In een dergelijk en (deels) monumentaal pand is het altijd weer een uitdaging om deze te voorzien hedendaagse technologie waaronder natuurlijk ook de toegangscontrole. Op zich is het beheer niet ingewikkeld echter welke hardware ga je toepassen, zeker op of in deuren uit de 16e en 17e eeuw, bekabeling niet of nauwelijks mogelijk is. Hoe ga je om met (groepen) bezoekers, wanneer waar open en wanneer gesloten waar het moet zijn een paar voorbeelden.

In opdracht van Breman Utiliteit Zwolle BV en in overleg met alle betrokkenen is gekozen voor een goed plan! en een duurzame oplossing waarbij een goede en gezonde mix is gemaakt van bedrade en draadloze online toegangscontrole. In de draadloze oplossing is onder andere gekozen voor een variant waarbij de authentieke deurbeslagen kunnen blijven zitten. Het EAL ATS systeem zorgt verder voor het met pas geautoriseerd scherp en onscherp stellen van inbraakdetectiesysteem alsmede is er een volledig geïntegreerde en beheersbare QR code oplossing met wegwerpkaartjes voor de bezoekers binnen het systeem aanwezig.