Toegangscontrole

Toegangscontrole

De software:

De EAL software oplossing is gebaseerd op de EAL ATS applicatie. De applicatie is beschikbaar in een client / server en webbased interface (HTML 5) waarbij o.a. de volgende faciliteiten geboden worden:

- Installatie binnen uw eigen omgeving of als service (SAAS)
- Pas, personen en toegangscontrole beheer op basis van rollen en profielen
- Databasekoppelingen met derden (op basis van XML, SOAP XML, SQL, CSV, etc.).
- Uitgebreide rapportage mogelijkheden

De hardware:

Van de door EAL toegepaste hardwarecomponenten is meer dan 80% een volledig eigen ontwikkeling waarbij de productie en assemblage plaatsvindt in Nederland. Afhankelijk van de klantbehoefte wordt een hardware configuratie samengesteld bestaande uit een controller, controllerkast, voeding en een kaartlezer.

De controller techniek Vossessor 4:

De EAL controller techniek bestaat uit deurcontrollers genaamd Vossessors welke geschikt zijn voor de aansturing van 1 of 2 toegangscontrole lezers. Projectafhankelijk worden functionaliteiten aan of uit gezet om zo volledig te kunnen voldoen aan de vraagstelling van een eindklant, adviseur of installateur. Denk hier bij aan:

- Antipassback actief ja / nee
- Maximaal aantal toegangscontrole passen (er zijn reeds projecten operationeel met meer dan 120.000 toegangscontrole passen operationeel)
- Flexibele toekenning van inputs / outputs d.m.v. firmware
- Interlock functionaliteit,
- Kaartlezer interface (standaard RS485),
- Etc., etc.

Modulair met Vossessor 5 SAM controller:

Voor het aansturen van maximaal 14 kaartlezers met 1 controller heeft EAL de Vossessor 5 ontwikkeld. Een modulair platform waarbij met 1 controller van 1 tot 14 kaartlezers beheerd kunnen worden. Door deze opzet is de oplossing zeer efficiƫnt in te zetten bij o.a. nieuwbouwprojecten of overige locaties waar apparatuur centraal geplaatst dient te worden. Verder is deze techniek voorzien van een SAM module (Secure Access Module) op de controller voor toepassing binnen rijkspas SAM projecten.

- 1 tot 14 lezers met 1 controller systeem
- Meerdere controllers vanuit EAL ATS aan te sturen tot meer dan 5000 deuren
- Rijkspas SAM techniek op controller (geen leessleutels meer aanwezig in kaartlezers)
- Na initiƫle installatie eenvoudig uit te breiden met deurmodules.

De lezer techniek:

De EAL kaartlezer techniek is (afhankelijk van de interne firmware) koppelbaar met EAL controllers en met controllers van derden. Communicatie met de controllers vindt plaats op basis van RS485 of Wiegand.

Ondersteunde technieken:

- NEDAP XS
- Philips Hitag 1 / 2
- Mifare Classic
- Mifare Desfire EV1
- Rijkspas
- Rijkspas met SAM module