• Nieuws
  • Oct 14, 2020
  • Hans van Hooijdonk

Verlenging Partnerschap

In december 2014 verwierf EAL Apeldoorn in een aanbestedingstraject de opdracht voor het leveren en implementeren van een Access Control & Integrated Security System ten behoeve van de Rijksdienst Caribisch Nederland. Centraal in Kralendijk Bonaire werd het EAL Security Management Systeem met het EAL ATS Toegangscontrolesysteem geïnstalleerd. Het systeem bestrijkt de eilanden Bonaire, Saba en St. Eustatius.

Op het centrale systeem werden sinds februari 2015 bijna 350 deuren toegangscontrole gekoppeld. Daarnaast wordt binnen het SMS gebruik gemaakt van CCTV, Inbraaksystemen, Intercomsystemen, Lange afstand lezers, Sleutelmanagementsystemen, Slagbomen, Passenprinters, Lockers, Tourniquets, koppelingen met facilitaire systemen etc. Vanaf de start van de implementatie is het een zeer stabiel systeem gebleken.

Om die reden was het dan ook niet vreemd dat er gezien de installed base een Enkelvoudig Onderhandse Aanbesteding heeft plaats gehad. Deze week heeft EAL de bevestiging gekregen dat zij voor een initiële periode van 4 jaar en vervolgens 6 x 1 optiejaar dé partner blijft voor dit mooie complete systeem.

Niet onbelangrijk in het welslagen van dit project is zeker de Local Service Provider IBO Bonaire. Door hun inzet en vakkennis worden verwachtingen keer op keer overtroffen. Ook deze samenwerking zal dus met plezier worden voortgezet.