• Nieuws
  • Dec 04, 2020
  • Jan Peereboom

Revitalisering Stadhuis Groningen EAL ATS Toegangscontrole

In opdracht van en in samenwerking met Homij Technische Installaties bv te Groningen zal het Stadhuis te Groningen voorzien worden van het EAL toegangscontrole systeem. Reeds in de ontwerpfase was EAL al betrokken met dit project door nauw overleg met HE adviseurs te Rotterdam.

Het Stadhuis wordt vanaf de zomer van 2020 flink verbouwd. De aanpak moet begin 2022 een Stadhuis opleveren dat past bij de huidige gebruikerseisen, duurzaam en toekomstbestendig is.

Het gebouw is in veel opzichten als ‘versleten’ te beschouwen en voldoet functioneel en klimaat-technisch niet meer aan de eisen van deze tijd. De aanpak van het rijks monumentale Stadhuis is dan ook geen luxe, maar noodzaak. Verduurzaming, restauratie en een interne verbouw moeten ervoor zorgen dat het Stadhuis weer past bij de huidige gebruikseisen en toekomstbestendig wordt.

Momenteel staat het Stadhuis van Groningen in de steigers. Het rijksmonument uit 1810 krijgt een grote onderhoudsbeurt. Die zorgt samen met verduurzaming, restauratie en een interne verbouw er voor dat het Stadhuis straks weer optimaal functioneert en toekomstbestendig is.

Binnen dit mooie monumentale project in het hart van Groningen zal de toegangscontrole worden gerealiseerd door een combinatie van zowel bekabelde en draadloze online techniek op basis van het OSS (offline Security Standard) protocol.

(bron foto's: Gemeente Groningen)