• Nieuws
  • May 15, 2020
  • Jan Peereboom

Poiesz Supermarkten Implementeert EAL ATS Toegangscontrole Oplossing

In opdracht van Wardenburg Beveiliging & Telecom is bij Poiesz te Sneek het EAL ATS 360 webbased toegangscontrole systeem uitgerold. Het oude toegangssysteem voldeed niet meer aan de huidige maatstaven en Poiesz had de wens om het systeem te vervangen en te moderniseren alsmede diende het geschikt te zijn voor Multi Site toepassing. Daarnaast diende het systeem geschikt te zijn voor koppelingen met derden waaronder het Bron systeem Poiesz, calamiteitenrapportages, registratie uren en meldpunten voor productielijnen, bezoekersmodule alsmede sleutelmanagement en dient de pas ook als smartcard gebruikt te kunnen worden voor onder andere Follow me Printing.

Na goed overleg met de eindgebruiker en opdrachtgever is gekozen om de ombouw te realiseren met de Vossessor 5.x techniek i.c.m. Mifare Desfire EV1/2 kaarttechnologie. Bij ombouw van dergelijke systemen wordt namelijk altijd gekeken of bestaande infrastructuur en deurcomponenten hergebruikt kunnen worden en dat was hier ook het geval waardoor ombouw relatief eenvoudig bleek en kosten konden worden bespaard. Ook de uitbreidingen, nieuwe deuren en locaties worden voorzien van deze modulaire techniek.

Poiesz Supermarkten B.V. is een familiebedrijf met 69 supermarkten en 68 slijterijen in het noorden van Nederland. Hoofdkantoor en distributiecentrum zijn gevestigd in het Friese Sneek, filialen zijn er in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Voorafgaand is ook de locatie Van Smaak te Drachten uitgerust met het EAL ATS 360 systeem waarbij de toegangscontrolepassen over en weer te gebruiken zijn. Dit is wel zo gemakkelijk en maakt dat medewerkers en logistiek enkel met 1 toegangspas (smartcard) uitgerust behoeven te worden.

Van Smaak verzorgt al vele jaren verse maaltijden bij mensen thuis (Tafeltje-dek-je), maar ze leveren ook maaltijden aan zorginstellingen in heel Noord-Nederland. Van Smaak zit in Drachten en daar doen ze alles zelf: lekkere en gezonde menu’s samenstellen, koken met verse producten en de maaltijden bij de mensen bezorgen.

(bron foto's: Poiesz)