• Nieuws
  • Jun 25, 2019
  • Hans van Hooijdonk

EAL Apeldoorn Beveiligt De Caribische Eilanden

Verschillende overheidsorganisaties op Bonaire, Saba en Sint Eustatius maken sinds kort gebruik van beveiligingstechnologie van EAL. Het Apeldoornse beveiligingsbedrijf won de afgelopen jaren verschillende openbare aanbestedingen en bouwt nu integrale systemen, die zich over de eilanden uitspreiden.

Sinds begin 2015 is EAL Apeldoorn actief in het Caribisch gebied. De relatie over een afstand van 7.800 kilometer ontstond met het winnen van een aanbestedingsprocedure vanuit de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN). Daarin werd gevraagd om een securitymanagementsysteem en een toegangssysteem, met daaraan gekoppeld inbraaksignalering, cameratoezicht en intercom. Een van de voorwaarden was dat het werk uitgevoerd zou worden door lokale mensen, dus ging EAL op zoek naar een geschikte partner voor het installatiewerk. De keuze viel op IBO Bonaire. Dat bedrijf was op dat moment nog niet actief in de beveiliging, maar had wel concrete plannen in die richting.

Uitstekende partner
EAL blijft zelf verantwoordelijk voor het eindresultaat, maar zegt in IBO Bonaire een uitstekende partner gevonden te hebben. “Het bedrijf heeft zich meer dan bewezen binnen ons marktgebied”, zegt Hans van Hooijdonk van EAL. “Ze bouwen goed doordachte installaties op hoog niveau en bieden uitstekende service op basis van een Service Level Agreement.” De afgelopen vijf jaar zijn op Bonaire vijftien gebouwen van de RCN beveiligd. Ook zijn gebouwen op Saba en Sint Eustatius aangesloten. Alles wordt centraal beheerd vanuit Bonaire.

Recent zijn ook andere overheidsgebouwen aangesloten, zoals een nieuwe brandweerkazerne en een belastingkantoor. Verder is het kantoor van een zorgverzekeraar op het systeem aangesloten. Op het moment wordt het hoofdkantoor van de RCN gerenoveerd. Over enkele weken zal het gereed zijn en ook volledig gebruik maken van het systeem van EAL.

Politie
Van Hooijdonk: “Inmiddels zijn we druk doende met de opdracht die we in februari hebben gekregen van de politie. Ook hierbij gaat het om meerdere panden op Bonaire, Saba en Sint Eustatius. We beginnen met het hoofdkantoor van de politie op Bonaire. Hier implementeren we het EAL ATS Toegangscontrolesysteem, ST&D Apeldoorn Slagboominstallaties, Commend Intercom, Deister sleutelmanagementsystemen en Deister lange afstandslezers. In fase II zal er ook een CCTV-systeem van Videotronic worden geïnstalleerd.” De totale installatie van de politie zal aangesloten worden op het securitymanagementsysteem van EAL, dat beheerd wordt door de RCN. Hier zal op korte termijn tevens een centrale meldkamer als onderdeel van de Shared Service Organisation worden gerealiseerd.Los van bovengenoemde projecten is EAL Apeldoorn nu ook in gesprek op Curaçao binnen een ander marktgebied: Voice Recording. Hierover verwacht het bedrijf op korte termijn meer te kunnen vertellen.