EAL Importeur / Reseller Biometrische apparatuur IRISID

Geplaatst op 04-05-2016 door Martin Roberscheuten

Binnen het midden- en hogere segment van de wereld die Security heet wordt er onderscheid gemaakt tussen “toegangsbeheer” en “toegangscontrole”. Het verschil zit in de mate en de kwaliteit van de gewenste of benodigde beveiliging. Dit kan worden bereikt door uit te vaardigen en te handhaven beleid in de vorm van bepalingen en voorschriften. Maar beveiliging wordt waardevoller als de meest onzekere factor, de mens, in plaats van gebruiker onderdeel wordt van het systeem.

Als toonbepalende firma heeft EAL de opdrachtgevers en de ervaringen die nodig zijn voor een correcte toepassing van Biometrie. Dat dit ook door de toeleverende industrie wordt onderkend wordt nu bevestigd. Belangrijk hierbij is dat EAL met haar in-house afdeling R&D (software én hardware) in staat is biometrische technieken te integreren in een op zich al door velen binnen die veeleisende markt erkend systeem.

Zwaarwegend voor een goede werking is namelijk de integratie van o.a. databases waardoor beheer in omvang afneemt terwijl de kwaliteit toeneemt. Door tussenkomst van EAL is dit mogelijk tegen reële kosten, doorlooptijden en effort. Door naast de implementatie ook de levering te kunnen verzorgen wordt de opdrachtgever ontzorging geboden. Eén aanspreekpunt, geen kastje-naar-de-muur politiek.

We zijn dan ook trots te kunnen melden dat EAL en IRIS ID elkaar gevonden hebben in een partnership voor de Nederlandse markt. Na een gedegen “voelen en ruiken” aan elkaar spreekt IRIS ID het vertrouwen uit in EAL in haar rol als value-added-reseller voor haar totale gamma aan producten. De mogelijkheden tot integratie door EAL, de veelzijdigheid van het pakket ATS (bijvoorbeeld de multi-tenant toepassing) én de positie van EAL in de markt zijn hierin mede bepalend geweest.

IRIS ID (www.irisid.com) is een wereldwijd leidende partij op het vlak van IRIS ID technologie. Niet alleen op het vlak van techniek maar ook ten aanzien van research & development en service & ondersteuning is dit een zeer waardige partij voor EAL en haar  opdrachtgevers. En vanaf heden is hun product dus via EAL beschikbaar voor de Nederlandse markt.

Voor diegenen die al in het verleden hebben samengewerkt met IRIS ID zal uit de quote van de Heer Muhammed Murad het wederzijdse vertrouwen van partijen spreken.

 

IRIS ID3

'' We are very excited to be partnering with EAL in the Dutch market. EAL has a strong understanding of access control market, our relationship with EAL will allow us to service the Dutch market with latest solutions. EAL will provide Dutch customers Iris ID products and related services. Iris ID has strong commitment to the Dutch market.”

Muhammed Murad

Vice President Global business developments & Sales

 IRIS ID logo

 

 

 

Het laatste nieuws

Defensie wil Nederlandse industrie vaker betrekken

Tijdens het 30e symposium van de NIDV in Ahoy op 15 november kreeg EAL Apeldoorn bezoek van de Staatssecretaris van Defensie mevrouw Barbara Visser. Lees meer »

Vacature online!

EAL is op zoek naar personele uitbreiding van het serviceteam! Lees meer »

GDPR, we zijn er klaar voor

We willen u graag laten weten dat we per 1 mei 2018 een aantal wijzigingen aanbrengen aan ons privacy beleid en onze algemene voorwaarden. Dit om uw organisatie op een optimale wijze te kunnen blijven bedienen.  Deze informatie is tevens officieel opvraagbaar bij de Kamer van Koophandel Noord-Veluwe en Achterhoek onder nummer 08028723. Lees meer »