112-meldkamer Rotterdam experimenteert met thuiswerken

Geplaatst op 08-04-2020 door Glenn vd Berg

Tot voor kort was het ondenkbaar, maar vanwege de coronacrisis is de meldkamer van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gestart met een proef waarbij centralisten van huis uit werken. Directeur Arjen Littooij verzekert dat de veiligheid in de regio op deze wijze wordt gewaarborgd.

Bij de centralisten wordt thuis een complete werkplek geïnstalleerd die via een beveiligde verbinding in contact staat met de meldkamerapparatuur. Voorlopig gaat het om een proef, waarbij de volledige bezetting van de ‘echte’ meldkamer van kracht blijft. Als de proef slaagt is de meldkamer alvast technisch voorbereid op verdere maatregelen om de kans op besmetting met het coronavirus te verkleinen. Centralisten hoeven dan niet meer naar ‘de zaak’, waarbij zij ook onderweg besmet kunnen worden om het virus vervolgens onbewust over te dragen op collega’s. (bron: beveiligingnieuws.nl)

Wij zijn trots op het feit dat we hier op een korte termijn met een snelle doorlooptijd een bijdrage in hebben kunnen leveren.

meldkamer thuis2

Het laatste nieuws

Poiesz Supermarkten implementeert EAL ATS Toegangscontrole Oplossing

In opdracht van Wardenburg Beveiliging & Telecom is bij Poiesz te Sneek het EAL ATS 360 webbased toegangscontrole systeem uitgerold.Het oude toegangssysteem voldeed niet meer aan de huidige maatstaven en Poiesz had de wens om het systeem te vervangen en te moderniseren alsmede diende het geschikt te zijn voor Multi Site toepassing. Lees meer »

EAL en MPL werken samen op project WTC Amsterdam

Naast de projecten “WTC Schiphol” en locatie “the Base Schiphol” is er op locatie WTC Amsterdam ook gekozen voor een flexibele en schaalbare security oplossing waarbinnen EAL haar bijdrage mag leveren. Lees het volledige artikel op beveilgingsnieuws.nl Lees meer »

112-meldkamer Rotterdam experimenteert met thuiswerken

Tot voor kort was het ondenkbaar, maar vanwege de coronacrisis is de meldkamer van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gestart met een proef waarbij centralisten van huis uit werken. Directeur Arjen Littooij verzekert dat de veiligheid in de regio op deze wijze wordt gewaarborgd. Lees meer »