05/09/2013 Schiphol Nederland selecteert EAL ATS systeem voor verkeersregulatie

Geplaatst op 05-09-2013 door Martin Roberscheuten

Hoewel er een meer dan 20 jarige relatie is tussen Schiphol Nederland BV (SNBV) en EAL Apeldoorn en dat zeker zal hebben bijgedragen met betrekking tot het vertrouwen en respect wat onderling gegroeid is over al die jaren, was dit slechts het begin van alle besprekingen.

Er was  heel wat meer nodig om te bewijzen dat wij als EAL voldoende kennis, techniek en ervaring in huis hebben op het gebied van toegangscontrole.  Immers..…als er al een uitdaging bestaat op het gebied van toegangscontrole is het wel het Taxiregulatie Systeem van Schiphol Nederland welke na vele jarentrouwe dienst, simpelweg door veroudering vervangen diende te worden.

Het is eigenlijk jammer dat de uiteindelijke gebruiker er niet meer van ziet dan een paar taxi’s welke af en aan rijden op de A-baan (afhaalbaan). Jammer, omdat de logistiek achter die paar taxi’s op de A-baan een gigantische organisatie en een ingewikkeld proces is die voor het overgrote deel wordt ingevuld door een combinatie van de diverse technologieën en een bevlogen beheerorganisatie.

Het geheel is voor de dagelijkse gang van zaken van zeer groot belang voor SNBV en er werden dan ook zeer hoge eisen gesteld aan de technologie, dit in combinatie met een open mindset voor nieuwe ideeën en technologie, zolang het proces maar niet werd aangetast.

Er volgden maanden van besprekingen en het op en neer sturen (en weer bespreken ) van wensen / eisen en voorstellen welke dan weer werden onderbroken door onderhandelingen en het vinden van de juiste partners met name op het gebied van de service afhandeling.  Dat Babcock Schiphol erg bekend was met en binnen de SNBV organisatie bleek voor de afhandeling van de eerste lijn service een geschenk voor alle betrokken partijen.

Nu de contracten getekend zijn wordt gestart met de implementatie van het  nieuwe EAL ATS systeem naast het bestaande systeem. Dit maakt het mogelijk het nieuwe systeem op te bouwen, te testen en pas na het groene licht van SNBV, zonder werkelijke verstoring van de operationele situatie, volledig over te schakelen.

Zelfs tijdens de tekensessie galmde de eerste woorden van SNBV over het TRS & BPVRS project ons nog in de oren toen we ons aanmeldde om ook een offerte uit te mogen brengen, “Toegangscontrole en parkeersystemen, doen jullie dat OOK??” 

Het was verrassend voor SNVB dat we als EAL ook op dat gebied een belangrijke rol in de markt spelen, maar we geven toe, TRS&BPVRS is een mooi maar zeker geen eenvoudig project waarmee we de meer dan 20 jarige band tussen de twee organisaties nog sterker maken.

Het sluiten van de overeenkomst met (van links naar rechts):

EAL: 

Pascal Vos (Managing Director)

Schiphol Group: 

Mirjam Hoesktra- van der Deen (Director Corporate Procurement)

Nicolette van Wees (Sr. Projectleider)

Ferry Jongkind (Productmanager and superuser TRS)

Jürgen van der Velden (Corporate Procurement) 

 

Het laatste nieuws

Vacature online!

EAL is op zoek naar personele uitbreiding van het serviceteam! Lees meer »

GDPR, we zijn er klaar voor

We willen u graag laten weten dat we per 1 mei 2018 een aantal wijzigingen aanbrengen aan ons privacy beleid en onze algemene voorwaarden. Dit om uw organisatie op een optimale wijze te kunnen blijven bedienen.  Deze informatie is tevens officieel opvraagbaar bij de Kamer van Koophandel Noord-Veluwe en Achterhoek onder nummer 08028723. Lees meer »

EAL toets MVO beleid aan VEBON-NOVB standaarden

EAL heeft een uitgebreide MVO toetsing vanuit de branchevereniging VEBON-NOVB doorlopen waarbij het bestaande MVO beleid getoetst is op circa 90 verschillende items. Lees meer »