• Nieuws
  • Jun 22, 2021
  • Jean-Paul Vos

Honeywell EBI en EAL ATS samen bij Zuyderland

Algemeen:

Het is natuurlijk extra leuk om een bestaande relatie (al vanaf het jaar 2000 onder de naam Atrium MC Heerlen) te kunnen voorzien van de laatste security technieken. Het is zelfs zo dat de realisatie van het project Atrium MC te Heerlen het eerste security project is geweest dat door EAL in de ziekenhuis sector is uitgevoerd en geleverd.

Nadat eerst de bestaande locaties in Heerlen en omgeving zijn voorzien van een nieuw EAL ATS toegangscontrole systeem (gebaseerd op de laatste pastechnieken) is in 2020 de start gemaakt met het aansluiten van de locaties in Sittard (voorheen Orbis).

Samenwerking:

De realisatie van het project is gedaan in goede samenwerking met een groot aantal partijen. Naast de betrokkenheid van Zuyderland zelf is in samenwerking met o.a. Omnicard (pastechniek en pasbeheer), Engie (installatie en maincontracting) en Honeywell HBS (PSIM security platform EBI) het project tot stand gekomen.

Naast de organisatorische samenwerking is het natuurlijk meer dan ooit van belang dat systemen goed kunnen samenwerken in (daar waar mogelijk) open of beschreven standaarden. Als aanvulling op de diverse bestaande interfaces van het EAL ATS platform met bovenliggende securityplatformen zoals Prismata, Winguard, Skywalker en Securinet wordt het systeem bij Zuyderland onderdeel van het Honeywell EBI security platform.

Ook hierbij wordt gebruik gemaakt van de hiervoor door EAL ontwikkelde 3rd party connector.

Over de Zuyderland ziekenhuizen organisatie: De historie van het piepjonge Zuyderland voert terug naar de twee afzonderlijke zorgorganisaties Atrium en Orbis, die sinds de fusie begin 2015 één grote organisatie vormen in de Westelijke Mijnstreek en regio Parkstad.

Lees meer hierover op